Gyorsított vagy hagyományos mixertanfolyamot válasszak?

Biztos sokan vannak azok, akik mindig is csodálattal tekintettek azokra a nőkre vagy férfiakra, akik a bárpult mögött állnak, és finomanál finomabb koktélokkal kedveskednek nekünk, vagy csak egyszerűen jó társaságnak bizonyulnak egy-egy egyszerűbb italt iszogatva. Igen Ők a bartenderek, vagy, ahogy itthon hívjuk őket a barmixerek.

Mindenek előtt szögezzük le, hogy az internetről ellesett egy-két videó megtekintését követően, illetve a különböző koktélok alkotóelemeinek ismeretét elsajátítva, még nem válunk profi, vagy félprofi barmixerré. Ez egy komoly szakma, mely magas szintű elhivatottságot, kitartást, megfelelő minőségű képzést igényel azoktól, akik a barpult mögött kívánnak dolgozni.

Több típusú bartender képzés létezik, attól függően, hogy milyen igényeket támaszt a leendő hallgató, de a Bols Mixer Akadémián, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Az akadémia, vidéki és budapesti mixertanfolyamokat is indít.

Alapvetően, megkülönböztethetünk gyorsított, és hagyományos mixertanfolyamokat. Ezek a képzések, időtartamban, megszerzett tudás mennyiségében, több vagy kevesebb téma szerepeltetésében térhetnek el egymástól.

Attól függően, hogy a diák milyen előképzettséggel rendelkezik, vagy milyen célokat szeretne elérni a mixer karrierje során, maga döntheti el, hogy mely program lesz az Ő számára megfelelő. A budapesti mixertanfolyamokon, több fajta képzéssel találkozhatnak az ide jelentkezők.

Gyorsított mixertanfolyam:

A gyorsított mixertanfolyamon a hallgatók a szakma alapjait sajátíthatják el. Ezek a képzések, rövidek, általában 1-2 hét alatt lehet az átadott ismereteket, egy sikeres oklevélre váltani. A viszonylag rövid képzési idő miatt, ezt a tanfolyam típust főleg azoknak ajánljuk, akik most ismerkednek előszőr a mixerkedés tudományával. Megszerzett képzettségükkel, otthon, vagy olyan vendéglátóipari egységekben boldogulhatnak, ahol nem elsődlegesen a koktélok készítése a fő profil. Kiváló alapot képezhet egy ilyen tanfolyam azok számára is, akik a későbbiekben szeretnék tudásukat fejleszteni, de alap végzettségükkel először gyakorlati tapasztalatokat is szeretnének szerezni. Ezen tanfolyamok tematikája rövidebb, nem terjed ki minden területre, melyre egy barmixernek szüksége lehet. Jó alternatíva lehet, ha nem akarunk komolyabban foglalkozni a témával, esetleg csak hobbiként tekintünk rá, vagy rövid idő áll rendelkezésre, a végzettség megszerzéséhez. Olyan ismeretekre tehetnek szert a diákok, mint az italok felismerése, a mixer eszközök használata, alap koktélok készítése, vagy a különböző kommunikációs technikák alkalmazása.

Hagyományos mixertanfolyam:

A hagyományos mixertanfolyamon a hallgatók a szakma alapjain kívül, sokkal szélesebb körű ismeretekre tehetnek szert. Ezen tanfolyamokon, általában 5-6 hét alatt sajátíthatják el a magasabb szintű tudást a hallgatók. A hosszabb képzési idő miatt, ezeket a tanfolyamokat, azok számára ajánljuk, akik valamilyen előképzettséggel, vagy hosszabb idejű tapasztalattal már rendelkeznek, mixerkedés területén. Szintén alkalmas lehet ez a képzési forma azok számára is, akik, bár eddig nem dolgoztak ilyen területen, de ezt a hivatást szeretnék végezni a jövőben. A hagyományos tanfolyamokon az alapoktó indulva, egy viszonylag magas szintre jutnak el a diákok. Az így megszerzett végzettségük, már feljogosíthatja őket arra is, hogy olyan vendéglátóhelyeken helyezkedjenek el, ahol komoly háttere van a koktélkészítésnek. Ezen tanfolyamok az alapokon kívül, már olyan ismeretek elsajátítását is lehetővé teszik, mint a stílusos eszközhasználat, a különböző fűszerek, adalékok alkalmazása, de az oktatás kiterjedhet olyan témákra is, mint az ital történelem.

Összegezve. Bármilyen céllal is vágunk neki, egy bartender tanfolyam elvégzésének, először tisztában kell lennünk, hogy mit szeretnénk elérni. Egy gyorsított tanfolyam rövid időn belül használható ismereteket biztosíthat számunkra, de a megszerzett tudás nem lesz mély és szerteágazó. Ezzel szemben egy hagyományos tanfolyam, az alapoktó egy magas szintig terjedő tudásbázist alakít ki, viszont ezt hosszabb időtartam alatt tudja megtenni. Természetesen a különböző szintű tanfolyamok eltérő anyagi befektetést is igényelnek. Nem várhatjuk el jól felépített hosszabb távú, szélesebb ismeretanyaggal dolgozó tanfolyamtól, hogy egy rövidebb, alaptudást átadó kurzus áráért megkaphassuk azt. A Bols Mixer Akadémia, lehetőséget biztosít az ide jelentkezőknek, hogy elvárásaiknak előképzettségüknek, vagy pénztárcájuknak megfelelő képzésben részesüljenek, vidéki és budapesti mixertanfolyamain.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük